vrijdag 5 november 2010

MotoSafe gehoorbeschermers

MotoSafe gehoorbeschermers

Na een heerlijke motorrit nog steeds het idee dat je op de snelweg zit? Tijdens het motorrijden krijgen haarcellen in het oor te veel lawaai en te weinig tijd om te herstellen. Heb je na het rijden een piep in je oor, dan kun je er vanuit gaan dat enkele haarcellen zijn afgestorven: een definitieve gehoorbeschadiging.

Je motor, het verkeer en intercomHet is gevaarlijk wanneer je helemaal afgesloten bent van je omgeving en het verkeer. Maar je wilt natuurlijk wel je motor blijven horen! Vandaar dat Alpine oordopjes voorzien zijn van speciale filters, die alleen de schadelijke windruis wegfilteren.

Welk risico loopt een motorrijder? De wettelijk veilige grens voor je gehoor is 80 dB. Uit (politie)onderzoek blijkt dat windruis onder de helm die norm ruimschoots overschrijdt en dat je tijdens een kort ritje je gehoor onbewust al blootstelt aan hoge risico's:

snelheid windruis max. belastingstijd 100 km/u 94dB 15 minuten 120 km/u 98dB 7 minuten 140 km/u 102dB 3 minuten

Geen enkele helm beschermt je afdoende... Uit een uitgebreid onderzoek van het toonaangevende tijdschrift Motorrad blijkt overduidelijk dat geen enkele helm afdoende bescherming biedt tegen de risico's van gehoorschade.

MotoSafe® gehoorbeschermersDe Alpine MotoSafe wordt ook wel ‘de universele otoplastiek’ genoemd. MotoSafe bestaat uit twee universele gehoorbeschermers uitgevoerd met speciale dempingfilters tegen normale windruis en extra filters voor zwaardere demping. De MotoSafe oordopjes zijn gemaakt van een unieke, flexibele, duurzame kunststof. Door de warmte van je oor passen de dopjes zich binnen enkele minuten aan de vorm van de gehoorgang aan. Bij normaal gebruik gaan ze ca. 2 motorseizoenen mee.

De MotoSafe gehoorbeschermers zijn uitgevoerd met twee sets zelf verwisselbare windruisfilters met gemiddelde en zware demping:Groen filter gemiddelde demping dBGeel filter gemiddelde demping dB

De open kanaaltjes zorgen ervoor dat er geen drukverschillen ontstaan, men heeft dus geen afgesloten gevoel. De lamelletjes zijn gemaakt van een duurzame, flexibele, thermoplastische kunststof. Zonodig kan de gebruiker de lamelletjes zelf aanpassen aan de gehoorgang.

MotoSafe is goed te reinigen met water en zeep. Bij normaal gebruik gaat een set 1 tot 2 seizoenen mee.

Wij zijn een professionele dealer en verzenden alles gratis in Belgiƫ. Ophalen kan ook mits een betaling voorschot.Dit en veel andere leuke accessoires kan je vinden op onze website www.bikeshop-online.be . Kom zeker eens een kijkje nemen.

meer info


Geen opmerkingen:

Een reactie posten